Aanmeldinformatie

Om de uitkomsten van dit onderzoek goed te kunnen beoordelen is het belangrijk dat de deelnemers en de honden qua profiel lijken op de deelnemers uit het vorige onderzoek. Dat betekent dat we op zoek zijn naar (oud)collega’s die over een hond beschikken, een erkenning van werkgerelateerd PTSS hebben, de primaire behandelingen hebben afgerond, restklachten ervaren die het sociaal functioneren beperken en waarbij geen sprake is van agressie- of verslavingsproblematiek.

Jouw hond:
- beheerst de basiscommando’s
- is gezond en ingeënt conform de Nederlandse normen
- is sociaal vaardig en vriendelijk naar mensen en honden
- is tussen de 1½ en 7 jaar oud
- stelt zich binnen een groep sociaal en rustig op

Aanmelden kan helaas niet meer omdat alle workshops vol zijn.
 

Wat gebeurt er nadat je je hebt aangemeld?
Alle aanmeldingen worden door Bas Swets persoonlijk en vertrouwelijk behandeld. Op geen enkele manier wordt binnen de politie gemeld wie zich heeft opgegeven. Omdat er per locatie 8 plaatsen beschikbaar zijn, worden de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst opgepakt. Vol is vol, anders wordt het te druk en dat is niet prettig voor de deelnemers, de honden en de instructeurs.

Per locatie bespreekt Bas de eerste 8 aanmeldingen met de KNGF. De instructeurs maken op basis van de gegevens over je hond een inschatting of je hond voor het onderzoek geschikt is. Als dat zo is, word je ingeschreven en krijg daarvan bericht. Mocht je hond toch minder geschikt lijken, dan word je door hem geïnformeerd. In dat geval komt er een plaatsje vrij en dan wordt op basis van binnenkomst de volgende aanmelding bekeken, totdat alle plaatsen vergeven zijn. De  (oud)collega’s die niet mee kunnen omdat het vol is krijgen bericht. 

Vanaf het moment dat een locatie vol is, geeft Bas alleen de namen, telefoonnummers en de e-mailadressen van de ingeschreven (oud)collega’s door aan het onderzoeksteam van de Politieacademie en de Radboud Universiteit. Zij zoeken dan contact met je om een geschikte datum en tijd met je af te spreken voor het voor- en na-onderzoek. Mocht iemand, om welke reden dan ook, toch willen afzien van het voor- en/of na-onderzoek, dan kan deze (oud)collega dat bij het onderzoeksteam aangeven.

Alle gegevens die verzameld worden tijdens het voor- en na-onderzoek blijven (versleuteld) binnen het onderzoeksteam. De politie krijgt daar niets over te horen (en Bas dus ook niet). Na afronding van het onderzoek worden de resultaten uiteraard wel met de politie gedeeld, maar die zijn op geen enkele wijze naar iemand te herleiden.

Als de onderzoeksresultaten bekend zijn, zal binnen de politie besproken worden welke consequenties de politie daaraan wil verbinden. Hierna wordt iedereen die bekend is bij het Team Beroepsrisico geïnformeerd over de resultaten van het onderzoek en wat de politie daarmee gaat doen. Verwacht wordt dat dit medio 2024 zal zijn.